De theorie

De opgaven in Garfield's Count Me In zijn gebaseerd op het Rekenmuurtje: een model dat uitgaat van een gelaagde opbouw van de rekenvaardigheden. De game is ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, Piet Bandstra en Wolter Danhof. Bandstra en Danhof zijn ook de bedenkers van het Rekenmuurtje en de Bareka-toets.

De opgaven, en de feedback die spelers ontvangen, worden door een slim algoritme automatisch gekozen. Daardoor worden spelers al snel uitgedaagd op hun eigen niveau. Wanneer bepaalde basiskennis onvoldoende aanwezig blijkt, of (bijvoorbeeld na een zomervakantie) wat is weggezakt, schakelt de game automatisch terug naar opgaven die nodig zijn ter herhaling.

De Game

Garfield's Count Me In is een zogeheten 'serious game' waarmee kinderen van het (speciaal) basisonderwijs thuis en op school hun rekenvaardigheden kunnen oefenen. De game is gebaseerd op het populaire stripkarakter "Garfield". Garfield's vriendjes zijn ontvoerd door merkwaardige buitenaardse wezentjes, en Garfield is van plan ze te bevrijden. Dit doet hij door allerlei puzzels en uitdagingen op te lossen.

Ook kan Garfield met zijn vliegende schotel de rest van dit rekenuniversum ontdekken: verschillende planeten staan hier voor verschillende soorten opgaven. Naast het bereiken van het juist niveau speelt hierbij ook tijdsdruk een rol. Door hier te oefenen kan Garfield bovendien toverdrankjes verdienen die hij nodig heeft om op de buitenaardse planeet voortgang te boeken.

  • Garfield's Count Me In, game example
  • Garfield's Count Me In, game example
  • Garfield's Count Me In, game example

Het Dashboard

Alle oefeningsresultaten worden verzameld en inzichtelijk gemaakt in een online dashboard. Hier kunnen docenten en ouders snel zien welke kinderen extra uitleg nodig hebben, en op welk onderdeel dit het meest effectief zal zijn. Zo wordt het makkelijker om efficiënte en gepaste begeleiding te bieden.

  • Garfield's Count Me In, dashboard example
  • Garfield's Count Me In, dashboard example

Probeer het spel gratis!

Ben je benieuwd naar het spel? Waarom speel je niet gewoon de demo? Vul je e-mailadres in en we sturen je meteen de instructies!

Aanmelding succesvol

We hebben je de downloadinstructies gestuurd. Veel plezier!

Er gaat iets mis

Het versturen is helaas niet gelukt. Probeer het opnieuw.