Veel gestelde vragen

Waarom oefenen met een game?

Om de basisvaardigheden van het rekenen onder de knie te krijgen is herhaling erg belangrijk. Praktisch gezien betekent dit dat verschillende opgaven moeten worden onthouden. Dit proces wordt ook wel "automatiseren" genoemd. Voor veel kinderen betekent dit dat er elke dag 10 tot 15 minuten oefening nodig is. Dat wordt al snel saai, wanneer de aangeboden opgaven onder hun niveau liggen, of frustrerend, wanneer ze nog te moeilijk zijn!

Door een game te ontwikkelen waarmee elk kind passende opgaven krijgt aangeboden in een speelse context willen wij een leuk en uitdagend alternatief bieden.

Is de game geschikt voor gebruik op mijn school?

De game is ontwikkeld voor gebruik vanaf groep 3 van het (speciaal) basisonderwijs. De opgaven varieren van getalbegrip, en optellen en aftrekken met getallen tot 1000 tot vermenigvuldigen en delen met getallen tot 100.

Wat moet ik doen om Garfield's Count Me In in te zetten op mijn school?

Ga naar onze verkooppagina en klik op kopen. Hierna maak je een account aan voor de school/organisatie op het Garfield's Count Me In-dashboard. Via dit dashboard kan je vervolgens docenten, klassen/groepen en leerlingen toevoegen. Voor meer informatie raadpleeg de dashboardhandleiding

.

Hoe speel ik Garfield's Count Me In?

We hebben een eigen YouTube-kanaal met korte filmpjes om je te helpen bij het spelen of als je ergens vast loopt. Bekijk de filmpjes hier. Heb je meer hulp nodig of wil je graag een filmpje zien over een specifiek onderdeel, laat het ons weten en stuur een berichtje.

Is Garfield's Count Me In ook beschikbaar voor Windows of MacOS?

De Windows- en MacOS-versie zijn alleen beschikbaar voor scholen en organisaties. Na het aanmaken van een school- of organisatieaccount in het dashboard, kunnen de Windows- en MacOS-versies worden gedownload. Informatie over het aanmaken en gebruik van het dashboard vind je hier. Voor hulp bij installatie zijn de Windows-installatieinstructies en MacOS-installatieinstructies beschikbaar.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Is er iets niet helemaal duidelijk, heb je hulp nodig of wil je gedag zeggen? Laat het ons weten en stuur een berichtje.